Adviesgesprek aanvragen? 0416 - 344 944
Kunnen wij je helpen?
Hypotheken

Single en een huis kopen? Dit kan je helpen!

Single en een huis kopen? Dit kan je helpen!
Gepubliceerd op 30 augustus 2024

In sommige gevallen is het mogelijk om een hogere hypotheek af te sluiten dan je normaal op basis van alleen je inkomen zou kunnen. Bijvoorbeeld als je een energiezuinig huis wilt kopen of als je jouw nieuwe huis wilt verduurzamen. Maar dus ook als je single bent kun je voor een hogere hypotheek in aanmerking komen! We leggen het je uit.

Je vaste lasten

De gedachte erachter is simpel: als je een eenpersoonshuishouden voert heb je in verhouding minder vaste lasten dan wanneer je samenwoont. Volgens budgetinstituur Nibud – dat mede bepaalt hoeveel je mag lenen – is dat de reden om voor alleenstaanden een hogere hypotheek mogelijk te maken. Dat extra bedrag is maximaal € 16.000,- ten opzichte van tweeverdieners met hetzelfde (verzamel)inkomen.

De spelregels

Er gelden uiteraard wel wat regels om alles mogelijk te maken. Zo moet je jaarinkomen – je salaris plus vakantiegeld en eventuele bonussen of een dertiende maand – minstens € 28.000,- zijn. De hoogte van de hypotheekrente speelt ook nog een belangrijke rol in je mogelijkheden. De extra leencapaciteit van € 16.000,- is natuurlijk mooi meegenomen en biedt wellicht iets meer perspectief. Toch blijft met één salaris een huis kopen een behoorlijke uitdaging.

Kansen vergroten

Deze regeling vergroot wellicht jouw kansen op de huizenmarkt. Ook een salarisverhoging draagt bij aan je leencapaciteit. Misschien kun je ook gebruik maken van de starterslening. Dit is afhankelijk van de gemeente waar je het huis wilt kopen.

Jouw situatie

We helpen je graag verder! Tijdens een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek kijken we naar jouw situatie en mogelijkheden. Heb je andere woonvragen? Stuur ze eenvoudig via WhatsApp!

Plan je afspraak

Tags
  • kopen

Meer weten?

Jan van de Nieuwegiessen

Jan van de Nieuwegiessen - Ik help je graag bij het realiseren van jouw droom. Om de mogelijkheden te ontdekken en ook om te kijken of jouw financiële situatie nog wel past. Met meer dan 20 jaar ervaring kun je rekenen op goed advies maar bovendien eerlijk en glashelder. Niet alleen advies wat nu bij jou past maar ook juist in de toekomst.

Mail mij