Adviesgesprek aanvragen? 0416 - 344 944
Kunnen wij je helpen?
Wonen

Verhuizen of verbouwen?

Verhuizen of verbouwen?
Gepubliceerd op 23 juli 2024

Heb je het gevoel dat je niet meer helemaal op je plek zit in je huidige huis? Of voldoet de locatie nog wel aan jouw wensen maar is het huis te klein, ben je niet tevreden met de indeling of wil je verduurzamen? Dan kan het dilemma verhuizen of verbouwen opspelen. Welke investeringen zijn het meest rendabel? Hoe zit het met energiebesparende voorzieningen? Wij vertellen je er alles over.

Verhuizen of verbouwen?

Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende factoren zoals je budget, persoonlijke behoeften en de huidige staat van jouw huis.

Wanneer je kiest voor verhuizen naar een nieuwe koopwoning, dan betaal je notaris- en makelaarskosten maar ook het verhuizen en renoveren kost geld. Verbouwen kan financieel aantrekkelijker zijn als je al een huis hebt en deze wilt aanpassen aan je veranderende behoeften. Maar, welke verbouwingen zijn dan het meest rendabel?

Verhuizen? Bekijk hier het woningaanbod

Verduurzamen

Het is niet voor niets dat investeren in energiebesparende voorzieningen steeds populairder wordt. Dit zorgt namelijk voor een verlaging van je energierekening én een verbetering van je wooncomfort. Neem bijvoorbeeld goed geïsoleerde ramen: ze zorgen voor betere isolatie en dus voor minder kou in de winter en minder warmte in de zomer. Bovendien zijn er vaak subsidies en rentekortingen beschikbaar bij diverse hypotheekverstrekkers als je huis een energielabel A of beter heeft.

Dit soort investeringen bestaan onder andere uit de installatie van zonnepanelen, dubbele beglazing of verbeterde isolatie. Deze voorzieningen zorgen niet alleen voor een lagere energierekening, maar ook in de waarde van je huis. Een woning met een hoger energielabel is aantrekkelijker voor toekomstige kopers én laat je woning in waarde stijgen.

Een nieuwe keuken en/of badkamer

Keukens en badkamers zijn belangrijke ruimtes in je woning, maar ze zijn ook erg smaakgevoelig. Over het algemeen leiden de investeringen in deze ruimtes niet tot een aanzienlijke waardevermeerdering. Als je je keuken en sanitair wilt upgraden, doe dit dan vooral voor je eigen comfort en woongenot.

De woonoppervlakte vergroten

Het vergroten van het woonoppervlak is een investering die meestal wel zorgt voor een hogere waarde van jouw huis. Denk aan een uitbouw, dakkapel of dakopbouw. Ook het ombouwen van een externe bergruimte, zoals een tuinhuis tot kantoor of atelier, kan de waarde van je woning verhogen.

Bovenstaande mogelijkheden zijn voor iedereen verschillend en afhankelijk van je persoonlijke wensen. Als jij je huis ziet als een investeringsobject, zul je andere keuzes maken dan wanneer je huis vooral als een fijne en comfortabele plek moet voelen. Twijfel je over welke keuzes het beste bij jou en jouw huis passen? Bekijk hier wat onze woonspecialisten voor jou kunnen betekenen.

Klaar om in beweging te komen?
Doe de test! 

 

Start de test en ontvang meteen persoonlijke tips

 

Tags
  • Verhuizen
  • Verbouwing
  • Zoeker
  • Duurzaamheid

Meer weten?

Tim Mulders

Tim Mulders

Mail mij