Adviesgesprek aanvragen? 0416 - 344 944
Kunnen wij je helpen?
Aankoop

Wat betekent verkoop bij inschrijving en hoe werkt het?

Wat betekent verkoop bij inschrijving en hoe werkt het?
Gepubliceerd op 24 juli 2024

Je hebt je droomhuis gevonden, mooi! Maar er zijn meer geïnteresseerden. De verkopende partij kiest daarom voor verkoop (of bieden) bij inschrijving. Wat betekent dit precies, hoe werkt het en hoe weet jij wat jij moet doen? We leggen het je uit én geven je tips om jouw kansen te vergroten.

Wat is verkoop bij inschrijving?

Verkoop bij inschrijving is een verkoopmethode waarbij alle geïnteresseerden tegelijkertijd een bod mogen uitbrengen. In de huidige markt komt deze methode vaak voor, bijvoorbeeld wanneer de verkopende makelaar veel geïnteresseerden voor een huis verwacht.

Bezichtigen gaat hetzelfde als alle andere bezichtigingen. Je krijgt de tijd om het huis te bekijken, misschien zelfs tegelijk met andere geïnteresseerden tijdens een open huis. Voel jij je thuis en zie jij jezelf in dit huis wonen? Dan kun je een bod uitbrengen. Via de inschrijving kunnen alle geïnteresseerden één bod uitbrengen. Zonder onderhandelingen dus. Je brengt dus meteen jouw eindbod uit. De verkopende makelaar geeft aan tot wanneer je dit bod kunt uitbrengen.

Jouw bod

Je bod bestaat niet alleen uit de prijs waarvoor jij het huis wilt kopen. Er komen ook andere zaken bij kijken, zoals voorbehoud van financiering, de gewenste datum van overdracht en andere voorwaarden. Hier moet je dus ook rekening mee houden. De verkoper kiest niet altijd voor het hoogste bod, maar voor het beste bod.

Wanneer je besluit een bod uit te brengen moet je goed nadenken over de hoogte van dit bod en de voorwaarden. Zonder voorbehouden een bod uitbrengen verhoogt wellicht jouw kansen, maar er zitten ook nadelen aan.

Heb je vaker een bod uitgebracht, maar word je steeds overboden? In deze blog geven we je een aantal tips om te zorgen dat je niet wéér wordt overboden.

Laat je adviseren

Zorg dat je vooraf goed voorbereid bent. Laat je financieel adviseur jouw financiële situatie in kaart brengen, zodat je weet wat je kunt bieden. Heb je al eens nagedacht over een aankoopmakelaar? Een aankoopmakelaar kijkt objectief naar het huis en wijst je op eventuele zaken waar je rekening mee moet houden. Daarnaast beschikt een aankoopmakelaar van Staete over relevante data en lokale marktkennis. Samen sta je sterker en vergroten wij je kansen op de huizenmarkt!

Je stelt je woonvragen eenvoudig via WhatsApp. Onze woonspecialisten helpen je graag verder!

Tags
  • aankoop
  • verkoop

Meer weten?

Ramon Altenburg - Collin

Ramon Altenburg - Collin - Mijn motivatie om in de makelaardij aan de slag te gaan? In welk ander vak kun je dromen werkelijkheid maken?! Door kansen te zien die veel woningzoekenden niet zagen en door out-of-the-box te denken, de emotie aan de kant te zetten en praktisch te werk te gaan heb ik al veel opdrachtgevers succesvol mogen begeleiden in de zoektocht naar hun droomhuis. Met Staete Samen Zoeken komt de sleutel voor dat nieuwe huis binnen handbereik.

Mail mij